keskiviikko 5. kesäkuuta 2019

Soili Perkiön ja Hannele Huovin lastenmusiikki

Suomalaisen lastenmusiikin ykkössäveltäjä on jo vuosikymmenien ajan ollut Soili Perkiö. Suurimman osan sävellyksistään Perkiö on tehnyt lastenkirjailija Hannele Huovin teksteihin.
 
Perkiön ja Huovin ensimmäinen projekti on Vauvan vaaka -nuottikirja vuodelta 1992. Vauvan vaaka sisältää lauluja ja leikkejä vauvaperheille. Vuonna 2002 Vauvan vaa'an laulut levytettiin samannimiselle albumille. Lauluja ovat muun muassa nyt jo modernit lastenlauluklassikot Metrolla mummolaan ja Kun on oikein pieni.
 
Huovi on runoillut omista satuhahmoistaan Urposta ja Turposta lauluja, jotka Perkiö on säveltänyt. Urpon ja Turpon lauluja ilmestyi sekä nuottikirjana että cd:nä 1998. Karhukaksikon kertovista lauluista suosituimpia ovat Nalle maailmalla ja Nalle tahtoo koputella.
 
Soili Perkiö sävelsi musiikin myös Hannele Huovin Iloisen aapisen laululiitteeseen Iloiset laulut, joka julkaistiin cd:nä 1997. Moni ysärilapsi (mukaan lukien allekirjoittanut!) on oppinut lukemaan näiden laulujen tahdissa. Levy sisältää jokaiselle aakkosella oman laulun, kuten Avaa A (A) ja Puun laulussa kuu (U). Aakkoslaulujen lisäksi joukossa on myös hieno kesäballadi Onnin kesälaulu.
 
Hannele Huovi on tehnyt myös toisen aapisen: Salaisen lukukirjan. Salaisen lukukirjan laulut ilmestyi nuottina ja cd:nä vuonna 2002. Se sisältää muun muassa lauluja Kissan kiukku ja Kumman mamman kummituslinna.
 
Omien tarinoidensa lisäksi Hannele Huovi on runoillut myös muumeista lauluja: Muumiperheen lauluretki ilmestyi vuonna 2014 nuottikirjana ja cd:nä. Mukana on muun muassa sellaisia lauluja kuin Silkkiapina ja Myy tahtoo juhlia.
 
Lisäksi Huovi ja Perkiö ovat tehneet myös vuonna 2010 Karvakorvan laulupurkki -nimisen nuottikirjan ja cd:n.
 
Perkiön ja Huovin tuotannosta on tehty myös kokoelma, Lastenhuoneen laulukirja vuonna 2016.
 
Lisää luettavaa: Ylen juttu Soili Perkiöstä (2018).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti