tiistai 10. heinäkuuta 2018

Kristiina Louhen satukuvitukset

Suomalaisen lastenkirjallisuuden elävä legenda Kristiina Louhi on ilahduttanut suomalaislapsia jo vuosikymmenten ajan lämminhenkisillä, värikkäillä ja suloisen humaaneilla kuvituksillaan. Omien kirjojensa ja muiden tekijöiden teosten lisäksi Louhi on kuvittanut myös useampia satukokoelmia, joista tässä blogitekstissä esitellään seuraavat teokset: Satumaassa (1996-1997, seitsemän osaa, kuvittajina myös Riikka Juvonen ja Julia Vuori), Prinsessojen satuaarre (2004), Tammen kultaiset sadut (2007), Tammen suuri satuaarre (2008). Lisäksi Louhi on kuvittanut Kaarina Helakisan satukokoelman Sinitukkainen tyttö ja muita satuja (2005) ja Hannele Huovin kirjoittaman Salainen maa -satukirjan (1998).

Satumaassa (1996-1997)
Seitsenosaisen satukokoelman pääkuvittaja on Riikka Juvonen, mutta myös Kristiina Louhi ja Julia Vuori ovat tehneet joitakin kuvituksia kokoelmaan. Louhen kuvissa on arkipäiväisyyttä, linkki nykylapsen elämään.

Tulitikkutyttö

Auringosta itään, kuusta länteen

Outo ilmestys ikkunassa

Prinsessa lasivuorella

Siilipoikien talvikengät

Salaisen maan aapinen (1998)
Hannele Huovin kirjoittama aapinen on saanut Kristiina Louhen kuvituksen. Kirkkaita värejä ja yksinkertaisia hahmoja sisältävä kuvitus sopii hyvin lukemisen vasta-alkajille.
Prinsessojen satuaarre (2004)
Tämä upea, kirkkaita värejä ja fantasian liitoa hehkuva satukokoelma lienee Louhen upein kuvitustyö. Louhi herättää maailman kuuluisimmat prinsessat henkiin! Prinsessat ovat aitoja ja persoonallisia. Kuvataiteellisesti teos on runsaudensarvi: vaihtelevia kuvakulmia ja intertekstuaalisia viittauksia vaikkapa Botticelliin!

Prinsessa ja sammakko

Kuninkaantyttären siivetSinitukkainen tyttö ja muita satuja (2005)
Kaarina Helakisan satukokoelman kuvissa on todellista värien yltäkylläisyyttä.

Magdalena kynttilämetsässä

Ihmeellinen maalari

Kuninkaantyttären siivet

Kamala velho

Pietarin legenda

Pilviäidin perilliset

Noitamainen juhannusjuhla

Kissa, joka halusi leijonaksi


Tammen kultaiset sadut (2007)
Musiikkiaiheisten satujen kuvitukset ovat välillä hieman surumielisiä ja väreiltään tummahkoja, mutta mukana on huumoriakin.

Noita, joka halusi oppia laulamaan


Musta flyygeli

Nuutti pillipiipari

Satu suuresta soittoniekasta

Heinäkeiju ja Tuulipoika


Tammen suuri satuaarre (2008)
Tammen suuri satuaarre sisältää ulkomaisia satuja, superklassikoita ja uudempia. Louhi on kuvissaan nostanut kivoja yksityiskohtia esille ja käyttänyt monipuolisesti eri kuvakulmia. Kuvitus on tulvillaan mielikuvitusta ja kirkkaita värejä, ja monista saduista Louhi on valinnut kiinnostavan aiheen kuvitettavaksi. Eläimet pelkistettyjä ja pehmolelumaisia. Erityisen ihana on Pienen merenneidon kuvitus.

Jänis ja kilpikonna

Holle-muori

Lumikki ja seitsemän kääpiötäPrinsessa Ruusunen

Pieni merenneito

Pieni merenneito

Pieni merenneito


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti