maanantai 23. heinäkuuta 2018

Inka Nousiaisen ja Satu Kettusen kuvakirjoja

Kirjailija Inka Nousiainen & kuvittaja Satu Kettunen ovat tehneet yhteistyönä kuvakirjat Yökirja (2015) ja Olematon Olga (2018). Lisäksi Kettunen on  tehnyt yksin kuvakirjan Otso Aarnisen salaperäinen seikkailu (2014). Kyseessä on erittäin cool kuvakirjakolmikko. Nousiaisen tarinat kertovat erilaisista lapsista, ja aiheiden käsittelytavassa on inhimillistä syvyyttä ja suvaitsevaisuuden voimaa. Kettusen kuvat taasen ovat tyylikkäitä ja nykyaikaisia. Tämä trio tiivistää 2010-luvun hengen, sekä visuaalisen että henkisen.
 
Otso Aarnisen salaperäinen seikkailu (2014)
Otso Aarninen on mies, joka epäilee kaikkea eikä uskalla kokeilla mitään. Sitten hän päättää ryhtyä kyllä-ihmiseksi, joka vastaa myöntyvästi kaikkeen. Otso elämä muuttuu täysin!
 


 
Yökirja (2015)
Kuu-lapsonen ei kestä päivänvaloa, joten hän öisin valvoessaan pitää päiväkirjan sijaan yökirjaa. Kuu tapaa öisellä kävelyllä itkuisan Raa-tyttösen koiran kera. Kuu ja Raa ystävystyvät, ja ystävyys mielikuvituskaverin kanssa vähentää Kuun pelkoja.
  
Olematon Olga (2018)
Olga on lapsi, jota muut eivät yleensä huomaa ja joka usein unohtuu - jopa kirjan kertojalta: "Olgastahan minun piti kertoa." Kirjassa on todella tärkeä sanoma: näkymättömiä lapsia ei saa unohtaa, ja heille pitää antaa tilaa ja mahdollisuus ilmaista itseään.
 
"Lupaathan että katselet ja kuuntelet tarkemmin kuin minä, ja kun näet Olgan, voit vaikka hymyillä hänelle. Silloin hän ei luule olevansa olematon."
 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti