maanantai 3. heinäkuuta 2017

Hannu Hirvosen ja Pia Sakin Muriseva metsä -kirjasarja

Hannu Hirvosen kirjoittama Muriseva metsä -kirjasarja sisältää kuusi teosta: viisi lastenkirjaa ja yhden kuvakirjan. Kirjoissa on Pia Sakin ihana kuvitus.

Murisevassa metsässä (2007) aloittaa kirjasarjan ja esittelee miljöön: Humisevan harjun takaa alkaa muriseva metsä. Oikeastaan se metsä ei murise, vaan joku murisee metsässä. Eikä se joku oikeastaan murise. Vaan ärisee. Sitten esitellään hahmot: siili, kettu, karhu, saukot, sammakot, hiiret... - ja tietenkin päähenkilö eli KROKOTIILI nimeltä Krrristian, eksoottinen otus suomalaismetsässä. Murisevassa metsässä on episodimainen kuvaus eläinten yhteiselosta.
Tärisevä traktori (2009) jatkaa Hirvosen humoristista hassuttelulinjaa: söpöjä sattumuksia Murisevasta metsästä. Jännitystä idylliin tuo täryärrää pärisevä traktori.

Harvapäisessä hirvessä (2010) hirvi kärsii huonosta muistista. Lisäksi Murisevään metsään saapuvat vieraisille Krristianin perhe valtavan, egyptiläisen Krrakatau-sedän kera.Rakastunut krokotiili (2011) kertoo nimensä mukaisesti siitä, kun Krristian rakastuu! Hellien tunteiden kohde on krokotiilityttö nimeltä Krrilla.
Virtahepojen laulujuhlissa (2013) Krristian ja Krrilla lähtevät lemmenlomalle kuumailmapallolla.Krokotiili hiihtää kevääseen (2014) on kuvakirja, jossa on kivoja kuvia mutta tylsä tarina. Krokotiiliystävämme tutustuu talveen eikä tykkää siitä.
Kolme ensimmäistä, mustavalkokuvin somistettua Murisevassa metsässä -kirjaa ovat kirjasarjan parhaat teokset tarinan kannalta.  Kaksi värikuvin koristettu kirjaa eivät yllä noiden kolmen ensimmäisen Murisevassa metsässä -kirjan tasolle, sillä niissä tarinoiden pääpaino ei enää ole somissa pikku tarinoissa ja Murisevan metsän hurmaavissa sivuhahmoissa vaan Krristianin ja Krrillan suhteen kehityksessä. Pitäisikö tästä päätellä, että naiset pilaavat aina kaiken? ;D Ehkäpä myös tuoreimmat ideansa on Hirvonen jo käyttänyt kolmessa ensimmäisessä lastenromaanissa. Tosin paras näistä Murisevassa metsässä -kirjoista on ensimmäinen, ja jo toisesta kirjasta lähtee taso laskemaan... Kuvakirja on täysi turhake. Pia Sakin kuvitus on viidessä ensimmäisessä kirjassa todella ihanaa. Mustavalkokuvat ovat suloisia ja värikuvat viehättävää katseltavaa. Kuvakirjassa talvinen miljöö tekee kuvituksesta aika ankean.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti