lauantai 24. kesäkuuta 2017

Silja Sillanpään lastenohjelmat


Silja Sillanpää on kulttuurin monitoiminainen, joka on toiminut mm. juontajana, näyttelijänä, ohjaajana, dramaturgina, kirjailijana ja myös Nyrok Dolls -bändin laulajana! Lapset tuntevat Silja Sillanpään eritoten Katti Matikaisena, ja 2000-luvun alun lapset muistavat Silja Sillanpään myös muista lastenohjelmista.


Pikku Kakkonen

Silja Sillanpää tuli tunnetuksi 2000-luvun alussa Pikku Kakkosen juontajana. Sillanpää juonsi postitorstaita ja oli ihastuttavan eloisa ja tietenkin valtavan kaunis.Meritarina

Sillanpää juonsi Pikku Kakkosen Meritarinaa, jossa kiinalainen käsinukke Herra Ling kertoo satuja.


Taikapyörä

Sillanpää juonsi Pikku Kakkosen Taikapyörää.


Kuvat liikkuvat

Myös Pikku Kakkosen Kuvat liikkuvat -ohjelmassa oli Sillanpää juontajana.


Syrhämä

Sillanpään ensimmäinen ikioma lastenohjelma oli Ylen Syrhämä, jossa lapset seikkailevat fantasiamaailmassa. Sillanpää näytteli sarjassa Kettua.


Katinkontti

Katinkontti-tv-sarja kertoo Katti Matikainen -nimisestä raidallisesta kissasta, joka on kiinnostunut kaikesta ja tutustuu mitä erilaisimpiin asioihin tv-sarjan jaksoissa. Katti Mattikaisen hahmo sai alkunsa Pikku Kakkosen postiin saapuneesta piirroksesta, jossa oli iloinen raidallinen kissa. Sillanpää on kirjoittanut Katti Matikaisesta neljä kirjaa. Katinkontti on poikinut myös omia erillissarjojaan kuten lastenkirjoja esittelevä Katti Matikaisen kirjamylly ja historialliseen elämään tutustuva Historia hanskassa, Katti Matikainen.
Siljan oma suosikkiohjelma lapsena oli Pelle Hermanni.

Kuusivuotiaan Siljan
Pelle Hermanni -piirros.

Tässä esiteltyjen tv-ohjelmien lisäksi Sillanpää on toiminut mm. Koiranmäki-animaation ja Huvitutin taustavoimissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti