torstai 29. kesäkuuta 2017

Mika Launiksen kuvituksia osa 4

Mika Launiksen kuvituksia riittää vieläkin esiteltäviksi. Nyt esitellään kolme kirjasarjaa, joista yksi on täysin Mika Launiksen omaa käsialaa ja kaksi hänen kuvittamiaan ja muiden kirjoittamia.


Repu-kirjat

Mika Launis on julkaissut kaksi aivan omaa kuvakirjaansa: Repu on pelimannikoira (1991) ja Repu on metsästyskoira (1991). Molemmissa kirjoissa Repu-niminen koira touhuaa ympäriinsä. Kirjoitettua tekstiä ei ole lainkaan, pelkkiä kuvia. Kummassakaan kirjassa ei ole selkeää juonta, mikä tekee niistä aika tylsää katsottavaa, vaikka Repu onkin söötti.

Repu on pelimannikoira

Repu on metsästyskoira

Timo Parvelan Ansa ja Oiva -kirjat

Timo Parvela on kirjoittanut Ylen Ansa ja Oiva -hahmojen pohjalta kaksi kirjaa, Ansa ja Oiva (1999) ja Ansa ja Oiva suurkaupungissa (2000), joihin Launis on tehnyt kuvituksen. Kuvituksessa on sattunut karmaiseva moka: Oiva näyttää keski-ikäiseltä ja enemmänkin Ansan isältä kuin poikaystävältä! Tv-sarjan Oivahan on pullaposkinen, söpö nuorimies - eikä tällainen paksu partanaama.

Ansa ja Oiva

Ansa ja Oiva suurkaupungissa

Tapani Baggen Kiljusen uusi herrasväki -kirjat

Tapani Bagge on kirjoittanut Jalmari Finnen Kiljus-kirjojen pohjalta kolme uutta Kiljus-kirjaa. Sarja kulkee nimellä Kiljusen uusi herrasväki. Kirjat ilmestyivät 2012-2014. Ensimmäisessä kirjassa Kiljusen perhe sekoilee maalla, toisessa kaupungissa, kolmannessa merellä. Launis on tehnyt humoristisen kuvituksen. Tosin Kiljusen lapset ovat välillä liiankin vihaisen näköisiä. Tekstikin herättää ihmetystä; jos ideana oli päivittää Kiljusen herrasväki 2000-luvun lukijoille, miksi Kiljuset on sijoitettu Kekkoslandiaan? Kyllä, Kekkonen vierailee kirjoissa!

Kiljusen uusi herrasväki

Kiljusen uusi herrasväki

Kiljusen uusi herrasväki 2:
Kaupunkielämää

Kiljusen uusi herrasväki 2: Kaupunkielämää

Kiljusen uusi herrasväki 3: Merihädässä

Kiljusen uusi herrasväki 3: Merihädässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti