torstai 29. kesäkuuta 2017

Disneyn Vaiana-kuvakirjat

Disney julkaisi viime vuonna upean uuden animaatioelokuvan nimeltä Vaiana, joka kertoo polynesialaistytöstä, päälliköntyttärestä, joka janoaa merelle mutta jota isä ei päästä ulapalle. Vaiana karkaa merelle isoäitinsä avulla pelastaakseen kansansa. Vaianan täytyy löytää puolijumala Maui ja palauttaa jumalatar Te Fitin sydän, jonka Maui on aiemmin vohkinut.

Vaikka Vaiana ilmestyi vasta viime vuonna ja Suomessa tänä vuonna, Disneyn markkinointikoneisto on jo pusertanut ulos kaksi Vaianasta kertovaa kuvakirjaa. Lisääkin lienee tulossa.Vaiana (2016) kertoo elokuvasta tutun tarinan. 71-sivuinen kirja on runsaasti kuvitettu, upea lukukokemus. Tekstin on kirjoittanut Nancy Parent, kuvituksen ovat tehneet Disneyn taiteilijat, ja suomennoksesta vastaa Jenni Rapelo.
Pua-possu ja höpsö Heihei (Pua and Heihei, 2017) on pöhkö kirjanen, jossa aivoton Heihei-kukko sekoilee ympäri Vaianan saarta ja aiheuttaa pientä sekasortoa. Tarinassa ei ole päätä ei häntää mutta kuvat ovat värikkäitä. Tekstin kirjoitti Suzanne Francis, kuvat tekivät Denise Shimabukuro ja Disney, suomentaja on Jenni Rapelo.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti