lauantai 27. toukokuuta 2017

Tunnelin lohikäärme (The Railway Dragon, 1989)

Kanadalainen animoitu lyhytelokuva Tunnelin lohikäärme on suloinen kertomus tytöstä, joka tutustuu rautatietunnelissa asustavaan lohikäärmeeseen. Lohikäärme on ensin kärttyinen mutta lämpenee pian uteliaaseen ja uskaliaaseen tyttöön ja kertoo tälle monia filosofisia opetuksia.

Tyttö: "Pidän näkemästäni!"
Lohikäärme: "Mutta näetkö sitä, mistä pidät?"

Lohikäärme: "Mitä koulussa opitaan?"
Tyttö: "Kaikenlaista. opimme katsomaan oikealle ja vasemmalle."
Lohikäärme: "Entäs ylös ja alas? Sinulta voi jäädä lintu tai sammakko huomaamatta."

Lohikäärmeet ovat sukupuuton partaalla metsästyksen jäljiltä, mutta kerran vuodessa lohikäärmeet kokoontuvat villeihin pileisiin danssaamaan, pelaamaan korttia ja syömään popcornia vanhojen kamujen kanssa. Vanha lohikäärme ei ensin halua lähteä juhliin, mutta tyttö innostaa hänet matkaan ja pääsee itsekin mukaan. Seuraavat hilpeä junamatka, railakkaat kemut ja hulppea lentomatka kotiin. Jännitystä tuo vaaniva metsästäjä. Katoavatko lohikäärmeet kokonaan maan pinnalta?

Elokuva perustuu Patrick Granleesen ideaan, ja hän on myös toinen käsikirjoittajista. Reilut 20 minuuttia kestävä lyhytelokuva on Hilary Phillipsin ja Gerald Trippin ohjaama. Ilmeikkäästä animaatiosta vastaavat Lacewood Productions ja Hinton Animation Studios. Tunnelin lohikäärme eli The Railway Dragon ilmestyi 1989 ja sai kolme vuotta myöhemmin 1992 jatko-osan The Birthday Dragon. Elokuva esitettiin suomeksi tv:ssä 1990-luvun alussa. Elokuvan voi katsoa englanniksi YouTubessa."Asiat ovat olemassa, jos ne ovat tosia sydämessämme."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti