keskiviikko 10. toukokuuta 2017

Aurinko on keltainen kirahvi (1996-1998) & Keltaisen kirahvin eläintarinoita (2003-2005)

Kirahvi muuttuu auringoksi alkutunnuksessa.

Aurinko on keltainen kirahvi (1996-1998) ja Keltaisen kirahvin eläintarinoita (2003-2005) ovat suomalaisia animaatiosarjoja, joiden takana on sama tekijätiimi: Antonia Ringholm ja Jaana Wahlforss. Wahlforss käsikirjoitti, ja yhdessä Wahlforss ja Ringholm ohjasivat lyhytelokuvat.

Jaksoissa keltainen kirahvi muuttuu eri muotoiseksi ja ilmestyy lasten luokse. Keltainen kirahvi toimii kertojana, tarkkailee tilannetta ja valaisee lasten elämää eri puolilla maailmaa. Joka jaksossa lausutaan jokin tunnettu runo. Runot ovat peräisin mm. Afrikasta, Argentiinasta ja Japanista. 

Kirahvi tarkkailee lapsia jaksossa Kaksi sisarusta.

Aurinko on keltainen kirahvi -sarjassa on 10 osaa: Yölaulu, Mun isä, sun, isä, Linnun muotokuva, Bomguemba, Kaksi sisarusta, Voi sentään, eikö jostakin..., Leikkisät pilvet, Sam, Puu, Lapsen uni.

Siskokset hakevat vettä jaksossa Kaksi sisarusta.

Keltaisen kirahvin eläintarinoita -sarjassa 26 osaa: Vanha vesirotta, Varpusherra, Kohtaaminen, Kissa ja kuu, Veli aurinko, sisar kuu, Karhu, Mammutti, Koira satamassa, Keväinen vuono, Pantteri, Harmo ja kanarialntu, Merkillinen tapiiri, Tiikeri, Siili, Kotilo, Odottamaton vieras, Äiti ei siedä koiria, Syyskuun kani, Varsa, Härkä ja paimenpoika, Elefantit, Varis ja satakieli, Hiiri supermarketissa, Kana Hyvä Jyvä, Kenguru, Laulu vapaille sioille.

Kirahvin kyydissä on kivaa jaksossa Kaksi sisarusta.

Lähteet: Elonet, 100 vuotta suomalaista animaatiota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti