sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Serendipity the Pink Dragon (1983)

Serendipity the Pink Dragon (1983) on japanilainen animesarja, joka pohjautuu amerikkalaisen Stephen Cosgroven Serendipity-lastenkirjaan. Tv-sarjassa on 26 jaksoa. Ensimmäinen jakso on julkaistu Suomessa vhs:llä sangen heikosti dubattuna.

Pekka-poika katoaa tutkijavanhemmiltaan Antarktiksella ja ajelehtii valtavan munan päällä paratiisisaarelle, jossa munasta kuoriutuu Serendipity, vaaleanpunainen lohikäärme/dinosaurus. Selviää, että Serendipity on profetioissa ennustettu saaren pelastajahahmo. Saarelaiset riemuitsevat Serendipityn saapumisesta. Paratiisisaaren hallitsija, prinsessamerenneito Laura, on kuitenkin sitä mieltä, että Pekka ei voi jäädä paratiisisaarelle, sillä saarella ei ole sijaa ihmiselle.

Serendipity-sarjan ensimmäinen jakso oli lapsena samalla sekä kiehtovaa että surullista katsottavaa. Sarja alkaa erittäin traagisesti, kun Pekka joutuu eroon vanhemmistaan. Äidin ja isän epätoivo ja tuska sekä Pekan kauhu - tunteet ovat rankkoja! Tällainen kohtaus traumatisoi lapsen aika tehokkaasti. Paratiisisaarella uiskentelu lumoavan kauniin Serendipityn kanssa on onneksi kuitenkin ihanaa. Onnikaan ei kuitenkaan tunnu täysin varmalta, sillä prinsessa Laura ei huolisi Pekkaa saarelle. Muistan inhonneeni lapsena prinsessa Lauraa - varsinkin kun hän ei puhunut lainkaan, tuijotteli vain melankolisesti lakeijaansa.

Pekka leikkii pingviinien kanssa kaikessa rauhassa,
kun jäätikkö sortuu ja Pekan maailma romahtaa.

Pekka kelluu lämpimille vesille jäisen möhkäleen päällä,
joka sulaessaan paljastaa sisältävänsä suuren vaaleanpunaisen munan.

Paratiisisaaren kalliot ennustavat saaren pelastajan saapuvan.

Papukaija Pila-Pila neuvoo Pekkaa juomaan kookosmehua.

Vihreät otukset saapuvat ihmettelemään Serendipityn syntyä.

Pekka auttaa Serendipityä kuoriutumaan.

Ihana, pinkki Serendity!

Pekka nauttii elämästä uusien ystäviensä kanssa.

Prinsessa Laura räpyttelee vihreitä silmiään.

Vihreät otukset itkevät, jotta prinsessan ei tarvitse itkeä.

Prinsessan neuvonantaja lordi Winston on vanha ja viisas.

Komentajakala apureineen suojelee saarta.


Amerikassa sarjasta on koottu puolitoistatuntinen elokuva, josta voi päätellä, miten Pekan ja Serendipityn tarina jatkuu. Tv-sarjan kauniiden laulujen sanat löytyvät täältä.

Lopputunnari päättyy näin seesteisesti
ja enteilee, että Laura antaakin Pekalle luvan jäädä saarelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti