sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Bruno Jubelskyn Nalle Puh -aiheiset laulut


Monelle meistä ovat tuttuja ja lapsuudesta rakkaita Nalle Puh -laulut (ei-Disneyt). Niiden takana on ruotsalainen säveltäjä Bruno Jubelsky, joka on säveltänyt Nalle Puh -aiheisia lauluja.

Laulut löytyvät suomeksi nuottijulkaisusta nimeltä Nalle Puh laulaa: lauluja satunäytelmästä Nalle Puh. A. A. Milnen kirjan mukaan. Ruotsinkielinen alkuperäisteos on Nalle Puh sjunger: sånger ur sagospelet Nalle Puh efter A. A. Milnes bok. Laulut on siis säveltänyt Bruno Jubelsky, ja suomenkieliset sanat on laatinut Arto-setä.


Ainakin nämä laulut on suomennettu:
Hinajalaulu (Håning visan)
Nalle Puhin sadelaulu (Tiddeli-pom)
Pilvilaulu (Molnsång)
Rimpati rei (Piddelipej)
Pöllön charleston (Ugglands charleston)
Tottelitom (?)
"Nalle vaiko Puh" (?)

Laulunsanoja lauluihin!


Ensimmäisen kerran laulut on levytetty vuonna 1954. Silloin Paul Budsko levytti ne kahdelle raidalle: Nalle Puh laulaa 1 ja Nalle Puh laulaa 2. Kahdella raidalla kuullaan monta eri laulua ja välissä Nalle Puhin sanailua.

Toisen kerran useampi Nalle Puh -laulu pääsi levylle vuonna 1979, jolloin Kalle Fält levytti kolme Nalle Puh -laulua raidoille Pilvilaulu ja Rimpati rei.


(Kuvat ovat nuottivihkon kuvitusta. Kuvittaja on Maija Karma.)

1 kommentti:

  1. "Nalle Puhin sadelaulun" melodia on tarkalleen sama kuin saksalaisella kansansävelmällä "Fuchs, du hast die Gans gestohlen", jonka sanoittaja kuoli ennen kuin Nalle Puh -kirjailija A. A. Milne oli syntynytkään.

    Ks. https://www.youtube.com/watch?v=94HrInHmGPA&
    https://de.wikipedia.org/wiki/Fuchs,_du_hast_die_Gans_gestohlen

    VastaaPoista